Punten voor de selectie Tiel’72 tegen Rust Roest | Korfbalvereniging Tiel'72

Het vlaggenschip van Tiel’72 wist afgelopen zaterdag de eerste punten te pakken in de eerste klasse. Rust Roest 1 werd in de slotfase verslagen: 15-17. Tiel’72 2 speelde voorafgaand aan die wedstrijd knap gelijk tegen Rust Roest 2.

De wedstrijd van Tiel’72 2 begon traag, maar de bezoekers uit Tiel pakten wel de voorsprong: 1-4. Rust Roest nam later de score over en draaide de achterstand om naar een 6-5 voorsprong. Het lukte Tiel’72 nog om deze achterstand weg te poetsen en met een 7-7 tussenstand de kleedkamers in te gaan. Tiel’72 kreeg een tik te verwerken toen Tijn van Ommeren geblesseerd uitviel in de eerste helft. Invaller Sverre Rozema verving hem gelukkig goed.

Na de rust was het initiatief voor Tiel’72 en kwam de ploeg van coach Kalijn van Harten op voorsprong: 7-10. Toch liet Rust Roest zich niet kennen, want ook deze voorsprong werd opnieuw vakkundig weggepoetst. Hierna werd het stuivertje wisselen tussen beide ploegen, maar door een slimmigheidje van Kalijn bij een strafworp kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Toen het 17-17 gelijk stond kregen beide ploegen nog kansen op de winst, maar de korf werd niet meer gevonden.

Hierna was het de beurt aan Tiel’72 1 tegen Rust Roest. Scherpte was ver te zoeken aan het begin bij de bezoekers, want al snel keken zij tegen een 5-0 achterstand aan waardoor ze in de achtervolging moesten. Maureen van Aken opende de inhaalslag met een korte kans achter de paal. Hierna scoorden ook Niels van der Vlerk, Naomi Coenhein en Gerhard Gouderjaan voor de bezoekers waardoor de spanning terugkwam in de wedstrijd. De bezoekers uit Tiel stonden goed te verdedigen en vlak voor rust wist Thomas van Maurik de ploeg op gelijke hoogte te schieten: 7-7.

Na rust nam Rust Roest het voortouw, maar Tiel’72 bleef bij en kwam op een gegeven moment door een doelpunt van Naomi op voorsprong met 9-10. Ook in deze wedstrijd was het stuivertje wisselen, want Rust Roest pakte de voorsprong over. Dankzij doelpunten van Pascal van der Lans en Damian Vos kwam Tiel’72 weer op gelijke hoogte. In de laatste minuten van de wedstrijd bleef het spannend. Rust Roest pakte met nog drie minuten te spelen een voorsprong van één doelpunt, maar Mariska Kocken – die aanvallend in werd gebracht – scoorde met een omdraaibal de gelijkmaker. Daarna was het Damian die nog twee keer de korf wist te vinden waardoor Tiel’72 ineens twee doelpunten voor kwam in de slotfase. Rust Roest scoorde nog de aansluitingstreffer maar had niet meer genoeg tijd om nog gelijk te maken: 16-17.

Doelpuntenmakers: Naomi Coenhein (4), Damian Vos (3), Niels van der Vlerk (3), Maureen van Aken (2), Pascal van der Lans (2), Mariska Kocken, Gerhard Gouderjaan en Thomas van Maurik.