Overtuigende competitiestart van de selectie | Korfbalvereniging Tiel'72

Afgelopen zaterdag 5 september was het dan eindelijk weer zo ver: de eerste officiële competitiewedstrijd sinds maart van dit jaar. Voor Tiel’72 bleek dit direct een goede start te zijn geweest. Tegenstander Rheko werd ruim verslagen: 19-8.

Voor Tiel’72 was Rheko een redelijk onbekende ploeg, terwijl de trainer van Rheko wel degelijk een oude bekende is van de club. Oud-trainer van Tiel’72, André van der Haar, staat daar sinds dit seizoen aan het roer.

De gasten uit Tiel kwamen goed uit de startblokken en sloeg al gauw via 1-5 een gat van vier punten verschil. Dit bleef gedurende de eerste helft het geval, waardoor de ploegen uiteindelijk gingen rusten met een 5-9 tussenstand. De start van de tweede helft was wederom voor Tiel’72, die doorstootte tot een 5-12 voorsprong. Rheko deed nog iets terug door terug te komen tot 8-15, maar het slotakkoord was toch echt voor de bezoekers uit Tiel die de wedstrijd uiteindelijk wonnen met 8-19.

Trainer Mathijs Ramaker vond dat zijn ploeg met vlagen goed spel liet zien, dat ze de komende weken verder uit hopen te bouwen. Het tweede van Tiel’72 boekte ook een prima overwinning op het derde van Noviomagum uit Nijmegen: 16-21. Al met al een goed weekend voor Tiel’72. Volgende week speelt de selectie de eerste thuiswedstrijd. Tiel’72 2 speelt tegen Rust Roest 2 en het eerste speelt de derby tegen Kesteren om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Pascal van der Lans (4), Jennifer van den Eshof (3), Silvia de Haas (3), Janine van Schie (3), Mariska Kocken (2), Damian Vos (2) en Thomas van der Wal (2).