Opnieuw de volle buit voor de selectie van Tiel’72 | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 reisde dit weekend af naar Utrecht voor een ontmoeting met de selectie van HKC (U). Een bekende tegenstander waarvan de tactiek achterverdedigen is. Tijdens de trainingsweek voorafgaand aan het duel is hier veel aandacht aan besteed. Zowel Tiel’72 1 als Tiel’72 2 wisten wat ze te doen stond tegen HKC en Tiel’72 2 haalde als eerste een 13-18 overwinning binnen.

De start van de wedstrijd van het vlaggenschip was overduidelijk voor Tiel’72. Na een reeks doelpunten voor de bezoekers, wist HKC pas bij een 0-5 achterstand voor het eerst de korf te vinden. De doelpunten waren schaars, want met een 2-7 tussenstand gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na rust noteerde HKC het eerste doelpunt, maar Tiel’72 reageerde direct en bracht de stand op 3-10. Ondanks de plaatsfouten wist het team van Daan van der Klis met discipline de wedstrijd uit te spelen. Er werd gezocht naar de juiste kansen en ook verdedigend stond het als een huis. Hierdoor wist HKC met moeite de korf te vinden. Dankzij de scherpte bij de dames van Tiel’72 volgde een klinkende overwinning: 6-14.

Doelpuntenmakers: Naomi (3), Gerhard (3), Marleen (3), Maureen (2), Anouk, Sierd en Femke.