Nieuwe hoofdtrainer Van der Klis: ‘Ik heb veel ambities met deze club’ | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 heeft, na een paar jaar onder leiding van Mathijs Ramaker, Hielke de Rooij en André Kuipers te hebben gestaan, een nieuw trainerstrio voor het nieuwe seizoen dat bestaat uit Daan van der Klis, Alex Versteeg en Han Beglinger. Hoofdtrainer Van der Klis is een nieuw gezicht binnen onze club en heeft heel veel zin om te starten.

Van der Klis woont samen met zijn vrouw Marianne in Scherpenzeel en in het dagelijks leven werkt hij als mentor en stagebegeleider in het praktijkonderwijs, in Amersfoort. Vorig jaar had hij Oost-Arnhem 2 nog onder zijn hoede, waarmee hij uitkwam in de Reserve Korfbal League. Van der Klis heeft Tiel’72 de afgelopen jaren best wel goed gevolgd. Toen hij nog hoofdtrainer was bij Telstar kwam Van der Klis de selectie van Tiel’72 in de competitie tegen: ,,Wat me toen al opviel was de energie en de ambitie van de club. Toen ik werd gebeld door de club maakte de mooie en ambitieuze plannen voor de selectie van Tiel’72 mij nieuwsgierig.”

Doelstellingen
De club maakt er al jaren geen geheim meer van dat het graag wil promoveren. Van der Klis deelt deze ambitie: ,,Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn meer clubs die dat willen en er zijn maar weinig promotieplekken.” Hij denkt wel te weten waar de selectie van Tiel’72 nog winst kan behalen: ,,Een van de doelstellingen zal zijn minder tegengoals te krijgen en zelf meer te gaan scoren. Verdedigend hebben we een grote slag te slaan en met de aanvallende intenties zit het in principe best goed. Ook daar kunnen we natuurlijk nog verbeteren.”

Als trainer/coach heeft Van der Klis natuurlijk ook persoonlijke ambities en doelstellingen, bijvoorbeeld dat hij altijd wil blijven ontwikkelen: ,,Van elk team en elke club kun je weer nieuwe dingen leren en nieuwe ervaringen opdoen. Daarnaast heb ik natuurlijk ook sportieve ambities met de club. Het zou fantastisch zijn als we de komende jaren de stap kunnen maken naar een hoger niveau en wellicht zelfs meerdere niveaus.”

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn begonnen en hoewel Van der Klis slechts een paar zaterdagen heeft meegekeken, heeft hij wel al een goed beeld van de sfeer binnen Tiel’72: ,,Wat me opvalt in de wedstrijden op de zaterdagen is dat iedereen met elkaar overweg kan. Iedereen lijkt elkaar te kennen, van jongere spelers tot oudere spelers. De betrokkenheid binnen de club lijkt erg groot en dat is mooi, want je hebt veel draagkracht nodig voor de ambitieuze plannen van Tiel’72.”

Samenwerking
Natuurlijk gaat Van der Klis het niet allemaal in zijn eentje doen. Hij wordt ondersteund door twee bekende gezichten binnen de club: Alex Versteeg en Han Beglinger: ,,Ik ben de hoofdtrainer en verantwoordelijk voor het eerste. Han zal met name de trainer voor het tweede zijn en als hij kan, is hij ook aanwezig op de zaterdag. Alex is trainer en coach van het tweede, maar door zijn werk kan hij er niet elke training bij zijn. Het is dan fijn dat Han er ook is.” Daarnaast blijft André Kuipers ook nog betrokken bij de selectie, dus van zijn expertise kunnen ze ook gebruik maken.

Tot nu toe is Van der Klis zeer te spreken over de samenwerking met Alex en Han: ,,We hebben elkaar nu een aantal keer gesproken via Zoom en de wisselwerking lijkt goed. We bekijken alle drie vanuit onze eigen hoek het korfbal en durven dit ook te delen met elkaar. Ik ben benieuwd naar hoe dit straks op het veld gaat, maar de start is in ieder geval goed.”

Publiek
Van der Klis kijkt uit naar de start van het seizoen in september: ,,Ik heb al veel vriendelijke mensen ontmoet binnen de club en kijk er naar uit om nog meer mensen te ontmoeten.” Natuurlijk hoopt ook hij dat er dan weer volop publiek langs de lijn mag staan: ,,Dat geeft een extra dimensie aan het korfballen en geeft het extra duwtje in de rug aan de hele selectie.”