Lintjesregen bij Tiel’72 | Korfbalvereniging Tiel'72

De traditionele lintjesregen voor Koningsdag is dit jaar een hele speciale voor Tiel’72, want twee van onze leden krijgen een lintje opgespeld: Bert de Rooij en Kees van Koeveringe.

Vanwege het coronavirus gaat ook de traditionele lintjesregen op Koningsdag dit jaar anders dan gebruikelijk. Afgelopen vrijdag werd Bert gebeld door de burgemeester van de gemeente Tiel en Kees door de burgemeester van de gemeente Buren met de heugelijke mededeling, maar het duurt nog even voordat ze de lintjes daadwerkelijk krijgen opgespeld. Dit gebeurt op een nog nader te bepalen moment, dat landelijk zal worden ingepland.

25 jaar voorzitter
Bert is inmiddels al 25 jaar voorzitter van onze prachtige korfbalclub, maar vroeger bleek al dat hij een echte aanpakker is: ,,Pa, ik heb de trekker en de kar nodig. We gaan brieven ophangen dat we oud papier gaan ophalen, want dat brengt geld op voor Tiel’72.” Nu, 41 jaar later, is dit nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor onze korfbalclub. Ook als verbinder komt hij goed tot zijn recht. Naast voorzitter van Tiel’72 is hij ook al tien jaar voorzitter van de Federatie Tielse Sportverenigingen (FTS).

Namens Tiel ’72: van harte gefeliciteerd met deze dikverdiende onderscheiding en we hopen dat je nog lang onze voorzitter zult blijven.

Veelzijdige vrijwilliger
Ook Kees is niet meer weg te denken als lid en bovenal belangrijke vrijwilliger van onze korfbalvereniging. In 2014 werd Kees al gehuldigd door onze vereniging, omdat hij meer dan 50 jaar actief was in de korfbalwereld. Kees begon bij SKV in Utrecht en kwam halverwege de jaren ’70 naar Tiel’72. In de eerste jaren was Kees actief als speler van het eerste, later werd hij ook trainer en coach van het vlaggenschip. Daarnaast is Kees meer dan 15 jaar voorzitter geweest van de TC (1985-2001) en deed daarvoor jarenlang het wedstrijdsecretariaat. Ook is hij 15 jaar lang (1995-2010) bestuurslid geweest en is hij sinds 1992 KNKV-scheidsrechter.

Huidige activiteiten
Ook nu is Kees nog altijd erg actief voor onze vereniging. Hij geeft al 25 jaar training aan de recreanten en is dit jaar ook trainer/coach van een jeugdteam. Ook fluit Kees nog regelmatig wedstrijden, verzorgt iedere veertien dagen de digitale nieuwsbrief en organiseert hij sinds 2011 oefenwedstrijden voor junioren en senioren. Daarnaast maakt hij ook graag foto’s langs de lijnen en houdt hij al 30 jaar een plakboek bij met Tiel’72-gerelateerde zaken. Tot slot is hij beheerder van Tiel’72 KorfbalTV.

Namens Tiel’72: van harte gefeliciteerd met deze dikverdiende onderscheiding en we zijn dankbaar voor alles wat je voor onze club doet!