Gerhard Gouderjaan maakt de overstap naar Tiel’72 | Korfbalvereniging Tiel'72

De technische commissie van Tiel’72 is zeer verheugd bekend te kunnen maken dat Gerhard Gouderjaan de selectie komt versterken volgend seizoen. Gerhard, die geen onbekende is voor onze vereniging, maakt de overstap van CKV Nieuwerkerk naar Tiel’72.

,,Het was in eerste instantie echt een moeilijke keuze tussen Tiel’72 en mijn oude clubje SDO/Fiable uit Kamerik”, vertelt Gerhard. Bij SDO/Fiable had hij Hoofdklasse kunnen spelen, maar toch koos hij voor Tiel’72. Gerhard legt uit waarom: ,,Ik loop al sinds 2018 regelmatig op het veld bij Tiel’72 om training te geven en zelf mee te trainen, en heb mij hier altijd welkom gevoeld. Daarnaast draagt mijn schoonfamilie (de familie De Rooij, red.) ‘Tiel’72’ praktisch als achternaam, waardoor ik vanaf het begin bij de club betrokken ben geweest.”

Gerhard woont sinds een jaar samen met zijn vriendin Femke de Rooij, die in het eerste speelt. ,,Het was honderd minuten rijden naar Nieuwerkerk en terug. In het begin is dat geen probleem, maar na een tijdje ging dit ten koste van mijn motivatie”, licht Gerhard zijn keuze verder toe. ,,Ik kan straks bij wijze van spreken op de fiets naar de club toe en dat scheelt mij enorm veel tijd. Door deze keuze denk ik meer tijd vrij te hebben voor mijn vriendin, familie en vrienden. En ik hoop natuurlijk gezellig met Femke in het eerste te kunnen gaan spelen.”

Toch zat er voor Gerhard wel een voorwaarde aan zijn overstap naar Tiel’72. Hij speelde de laatste jaren veel in de Hoofdklasse of reserve Hoofdklasse en speelt daarom ook bij Tiel’72 graag op niveau: ,,Het was voor mij wel een voorwaarde dat Tiel’72 zou promoveren naar de 1e klasse, omdat je dan toch met schotklok kan spelen.” Hij hoopt zijn ervaring te kunnen gebruiken bij Tiel’72: ,,Er komen veel talenten door naar de selectie en samen met de ‘oudere’ garde denk ik dat er een goede mix staat. Ik hoop mijn ervaring te kunnen gebruiken om het collectief beter te laten spelen, en spelers beter te maken. Ik zie daar een hele mooie uitdaging.”

Tiel’72 als vereniging
Los van het sportieve aspect draagt Gerhard Tiel’72 natuurlijk ook een warm hart toe: ,,Ik zie Tiel’72 als een opkomende vereniging waar het beste resultaat halen en gezelligheid hand in hand gaan.” Gerhard ziet ook dat de jeugd bij Tiel’72 de nodige aandacht krijgt: ,,Je ziet dat aan het hoge niveau waar de jeugdteams op acteren. Ik kijk er naar uit dat al die talenten over een tijdje doorstromen naar de selectie.”

Ook al heeft de vereniging op sommige vlakken een tijdje stilgelegen door corona, de club zit weer in de lift en dat merkt ook Gerhard: ,,Na corona heeft de vereniging een boost gekregen en we trappen dit seizoen af met een feestweek ter ere van het 50-jarig jubileum. Ik ben blij dat ik daar vanaf volgend seizoen deel van uit kan maken!”