Een mooie overwinning voor Tiel’72 in Veldhoven | Korfbalvereniging Tiel'72

Na twee nederlagen op rij stond afgelopen weekend een bezoek aan SDO in Veldhoven op de planning. Een week voor aanvang van de wedstrijd was de fanatieke coach van Tiel’72 1 een kijkje gaan nemen bij de tegenstander. Hij analyseerde de wedstrijd en nam dit mee in de voorbereidingen. Net zoals elke week was er dus een duidelijk plan en wisten de spelers precies wat ze moesten doen. Voorafgaand aan de wedstrijd van Tiel’72 1, speelde het tweede ook tegen SDO. Zij moesten helaas hun meerdere erkennen in het tweede team van SDO. Eindstand: 18-11.

Bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter startte de ploeg van Daan van der Klis scherp en vol energie. Na 4 minuten opende Pascal de score met een schot van afstand. Verdedigend stonden de Tielenaren hun mannetje, maar aanvallend lukte het niet goed om tot scoren te komen. Na 7 minuten viel pas het tweede doelpunt: 1-1.

De aanvallen waren goed, maar de Tielenaren vergaten zichzelf te belonen waardoor er een 4-2 achterstand op het scorebord stond. De heren van Tiel’72 wisten de korf gelukkig weer te vinden en door de doelpunten van Joost, Sierd en Jesper was de voorsprong weer voor Tiel’72. Hierna verliep de wedstrijd een beetje wisselend. Het lukte de ploeg van van der Klis niet om door te zetten en de voorsprong uit te bouwen. Toch zette de ploeg vlak voor rust aan en scoorde 4 doelpunten achter elkaar. Jennifer noteerde toch wel het meest bijzondere doelpunt, omdat zij het voor elkaar kreeg om een assist te geven aan zichzelf met een pass op de paal. Ruststand: 8-11.

In de rust was één ding duidelijk. De ploeg moest nu doorpakken! De oranjehemden wisten de energie vast te houden. De dames stonden als een dijk voor te verdedigen en de heren wisten veel duels te winnen onder de korf. Ondanks dat SDO geen moment heeft opgegeven, zijn de Tielenaren de tweede helft niet meer in gevaar gekomen. De eindstand was uiteindelijk 15-19.

Alle meegereisde supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en steun. Zaterdag 9 oktober staat de thuiswedstrijd tegen het welbekende Animo op het programma. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden.